от / Friday, 15 April 2016 / Публикувана в Lifestyle, Здраве, Интересно, Как да ..., Полезно

gradina-financecenter

 

Градинарството не е проста работа. Изисква се време и всеотдайност. В тази статия ще Ви дадем няколко прости съвета, които ще Ви помогнат за крайния успех.

1.Подгответе почвата

Подготовката на почвата за пролетната градина трябва да се направи възможно най-рано. Основният процес е почистване и обработване на почвата под повърхността на дълбочина от 20 до 30см, като премахнете всякакви камъни и отломки. Следващата голяма стъпка е да добавите органична пръст и тор. Едно нещо, което трябва да се избегне е да обработвате почвата, когато е прекалено влажна. Ако водата е в повече ще възпрепятства растежа на растенията.

feature_hand_fertilizing_plant-e1427822251141

2.Почистете от плевели

Плевелите могат да бъдат много досадни, особено ако им позволявате да се „развихрят“ през зимата. Плевенето е скучен и досаден процес, но трябва да се направи. Ако нямате време или не искате да се преуморявате, можете да почистите градината за няколко дни, като отделяте по 1-2 часа на ден.

garden-weeds

3.Наторете градината с утайка от кафе

През зимата, може да сте преместили някои от растенията в саксии и да сте ги прибрали у дома. Сега е времето да ги посеете отново навън. Използването на кафе за третиране на почвата е чудесен начин да спестите пари и да не ползвате химикали. Кафето е наситено с азот, който помага за растежа на цветята и зеленчуците. Просто го добавете директно към пръстта.

soil-prep

4.Използвайте вода, която Ви е останала след варене на зеленчуци или тестени изделия

Един страхотен начин да добавите минерали и витамини към почвата е като поливате растенията си с вода използвана при варенето на зеленчуци, картофи, паста или тестени изделия. Бъдете сигурни, че водата е добре охладена преди да „нахраните“ вашите засаждения.

BoiledVegetalbesOliveOil02

5.Използвайте чай от лайка, за да предпазите растенията от инфекции

Поливането на растенията с охладен чай от лайка е отличен начин да се предотвратят бактериални и гъбични инфекции, които идват с пролетта. Пръскайте вашите растения с чай от лайка по няколко пъти на седмица и ще бъдете удивени от резултатите.

chamomile-tea

6.Добавете черупки от яйца заедно с разсада на зеленчуците

Когато засаждате зеленчуци, поставете в дупката черупки от яйца. Това ще спомогне да се избегне гниенето, което често се причинява от липса на калций. Само не забравяйте да начупите или смелите черупките.

egg-shells

7.Градината през нощта

Много експерти смятат, че сеенето през нощта ще помогне на вашата градина да расте по-бързо, отколкото чрез засаждане през деня. Ако поливате нощем внимавайте да не „удавите“ растенията.  Просто бъдете сигурни, че сте на правилното осветление, за да виждате това, което правите.

garden-at-night

Share