от / Monday, 21 March 2016 / Публикувана в Как да ..., Полезно

5 suveta kak da se predstavim dobre na intervu za rabota-financecenter-blog

Вероятно сте чували вашите родители говорят за значението на едно добро първо впечатление на интервю за работа. Те може да са ви предложи да се “облечете за работата която искате”, и са прави.

Ето и 5 стратегии, които ще ви помогнат да сте номер едно на интервю си за работа:

1.Облечете се подходящо.

Дори ако работата, за която кандидатствате да включва носенето на униформа или работа в склад, начина по който сте се облекли за интервюто казва вашия потенциален работодател, че сте приели работата сериозно. Ако сте мъж, облечете хубав чифт панталони и риза. Вратовръзка обикновено не е необходима за работа през лятото, въпреки че не боли да се носи такава! Забравете за маратонки, сандали, джапанки, къси панталони, тениски, блузи, дънки. Същото важи и за момичета: Носете нещо по-просто, избегвайте къси поли и оскъден блузки.

2.Покажете увереност.

Гледайте потенциалния си работодател в очите и се ръкувайте. Добрите маниери ще ви докарат много позитиви. Бъдете приятелски настроени, но не се шегувайте.

3.Бъди подготвен.

Демонстрацията на увереност е най-лесна, когато знаеш какво говориш. Разберете колкото може повече информация за позицията или компанията по-рано и покажете знанията си по време на интервюто. Проучване на компанията показва на интервюиращия, че сте умни и желание да се научите. Правейки проучвания също ви позволява да научите какво ви вдъхновява за компанията, така че можете да споделяте ентусиазма си с интервюиращия.

Ако можете, разберете повече за самата позиция. Търсете в сайта на компанията или говорете с някой, който е работил там. Това ви позволява да премислите предварително уменията си, които да се впишат най-добре с работата.

4.Отговаряйте на(и задавайте!) Въпроси.

Без никакво съмнение, ще ви бъдат зададени типични въпроси за интервю, като например защо сте заинтересовани от позицията, с какви умения разполагате, кое време за работа е наи-удобно за вас и т.н. Подгответе вашите отговори преди интервюто.

Не се страхувайте да задавате въпроси. Въпросите не ви направят да изглеждате глупаво. Задаването на добри въпроси показва на интервюиращия, че сте внимателен и не ви е страх да си взаимодействате с други хора – особено добра стратегия на интервю за позицията включваща работа с хора, например продажби. Ако можете, упражнявайте да бъдете интервюиран от по-узрял в бизнеса човек. Когато дойде реалното време, ще бъдате по-подготвени и уверени.

5.Последващи действия.

Изпратете на интервюиращия кратък имейл или писмо, благодарейки на него или нея за отделенот време. Кажете колко се интересувате от позицията. Може да се изненадате, колко добра стратегия за червени точки е това, особено ако сте на интервю за стаж или офис позиция. Проверете правописа и граматиката, преди да изпратите вашето писмо.

Родителите или по-възрастни братя и сестри могат да дадат добри съвети за търсене на работа и интервюиране. Така че не се колебайте да помолите за помощ за всичко, от пускането на вашето резюме до избора на облекло за интервю. Шансовете за успех са големи са, все пак ще бъдете на интервю и ще работите за хора на тяхната възраст, така че е малко „вътрещна информация“ няма да навреди.

Share