от / Monday, 18 April 2016 / Публикувана в Lifestyle, Интересно, Как да ..., Полезно

5 от навиците  на наистина организираните хора

 

1. Записвайте си.

Всички познаваме, някой, който си спомня всеки рожден ден и изпраща картички за всеки празник. Това не е магия и не ги запаметява. Опитите се да си спомните неща, няма да ви помогнат да бъдете организирани. Трябва да се опитате да записвате нещата. Използвайте компютър, телефонът си или дори лист и химикал. Това ще ви спести много неприятности за в бъдеще.

2. Правете си график и си задавайте крайни срокове.

Организираните хората не губят време. Те осъзнават, че да държиш нещата организирани върви ръка за ръка с продуктивността. Те си правят и спазват графици за деня и седмицата. Те си задават срокове и си поставят цели. И най-важното, придържат се към тях!

3. Не отлагайте!

Колкото по-дълго чакате да се случи нещо, толкова по-трудно ще бъде да го направите. Ако искате животът ви да бъде по-малко стресиращ, организирайте се при първа възможност. Полагането на усилие да се направи нещо възможно най-рано ще ви отърве от неприятното чувство за несвършена работа.

4. Разпределяйте задълженията.

Наистина организираният живот не е препълнен с отговорности, срещи, и срокове. В действителност в него има доста по-малко, защото нещата, които създават стрес са били внимателно организирани.

5. Положете усилия.

Вложете малко повече усилие. Всъщност, вложете много повече усилие, когато е необходимо. След като сте разпределили отговорностите и сте направили график, можете да организирате това, което трябва да направите, когато можете да го направите. Да сте организирани не е всичко. Изисква се от вас да работите усилено с мисълта, че когато се работи по-здраво, можете да се наслаждавате на живота си с почти нулев стрес.

Share