от / Friday, 13 September 2013 / Публикувана в Новини

morning-coffee-96377

МОНИТОР – Износът ни вади от кризата

Рецептата за излизане на България от кризата е икономика, ориентирана към по-висока производителност и по-голям износ. Това обяви премиерът Пламен Орешарски по време на Световния икономическия форум в китайския град Далиен, в който предвожданата от него делегация взе участие вчера.

Дават на съд атентаторите от Сарафово до 6 месеца

До март следващата година в Бургаския окръжен съд трябва да бъде внесен обвинителен акт за атентата в Сарафово, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. На двама от терористите самоличността е установена и се знае къде се намират в момента, но все още държавното обвинение не е изпратило искане до съответната държава за екстрадицията им.

СЕГА -И България обмисля да сложи предупредителни етикети на алкохола

Здравното министерство ще преслуша населението има ли нагласа да се въведат предупредителни надписи и върху бутилките с алкохол, както сега има върху опаковките на цигарите. Това е записано в програма за превенция на хроничните незаразни болести до 2020 г., приета вчера от правителството.

Финансовият надзор уличи бивши министри в загуба за 87 млн. лв.

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев е подал сигнал до главния прокурор срещу бившите министри на финансите и на икономиката – Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради злоупотреби при продажбата на остатъчните дялове от ЕВН.

КЛАСА – Половината учители у нас след 10 години излизат в пенсия

В следващите 10 години се очаква повече от 50 на сто от учителите да се пенсионират, а сега едва 3 процента са на възраст до 29 години. За това алармира министърът на образованието проф. Анелия Клисарова в навечерието на новата учебна година

80 % от учебните заведения в столицата са с видеонаблюдение

80 % от всички училища и детски градини в столицата имат видеонаблюдение, съобщи в четвъртък пред журналисти Красимир Димитров, директор на Дирекция “Обществен ред и сигурност” към Столична община.

СТАНДАРТ -Спират фиктивните жалби на обществени поръчки

Нови правила ще сложат край на неоснователните жалби на обществени поръчки в строителството, които само забавят изпълнението на проектите. Министерският съвет ще обсъди вариант да въведе такса за обжалванията, която да се определя на базата на стойността на поръчката.

230 хил. души не искат да плащат здравни вноски

1 милион български граждани са пребиваващи в чужбина, 450 000 са социално слабите, около 230 000 са тези, които могат, но не са мотивирани да плащат здравноосигурителните си вноски. Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева при изслушването й на заседание на Комисията по здравеопазване.

/пълният текст/

Share
Тагове: ,