от / Monday, 31 August 2015 / Публикувана в Бързи Кредити

FDoS

15 септември е все още далеч, а лятната ваканция е в разгара си. Ала истината е една – може да се справите с това предизвикателство за семейния бюджет, само ако внимателно планирате разходите си и изчислите всичко до стотинка.

 

Първият учебен ден несъмнено представлява сериозно изпитание за вашето дете. Ние обаче сме наясно с цената на парите и знаем, че влизането в класната стая бележи настъпването на трудни времена и за родителите на малчуганите.

 

Безгрижните летни дни отстъпват мястото си на безкрайните грижи покрай подрастващите. Същевременно семейният бюджет не е в цветущо състояние, защото е пострадал достатъчно от ваканционните разходи, придружаващи неизменно горещия сезон.

 

В периода, в който едва свързвате двата края, е важно да обръщате внимание само на артикулите от първа необходимост. Ето някои от нещата, в които вероятно ще се наложи да инвестирате преди първия училищен звънец да бие през есента на 2015 година:

 

Учебници и помагала

 

Ако малчуганът ви ще бъде от 1 до 7 клас включително, неговите учебници са безплатни. Изискванията към гимназиалните класове обаче са сериозни и предвиждат похарчването на значителна сума пари.

 

За да облекчите малко бюджета си, бихте могли да купите учебници втора ръка или да преснимате някои от изданията. Така или иначе, по време на всяка година в съвременното школо се изучават по над 10 предмета, така че ще се наложи да отделите между 100 и 150 лева, за да снабдите детето си с всички необходими четива.

 

В тази категория влизат и учебните помагала, повечето от които трябва да бъдат нови, тъй като се предполага, че ученикът ще ги попълва самостоятелно. Това са допълнителни разходи, застрашаващи семейния бюджет от фалит.

 

Тетрадки и други пособия

 

Още по наше време учителите стриктно следяха дали всеки си има специални тетрадки за техния предмет, съответно с етикети “Работа в клас” и “Домашна работа”. С оглед натовареността на съвременните образоващи се младежи и девойки, купуването на всички необходими за предстоящата година тетрадки в началото ѝ изисква сериозна инвестиция. От 20 стотинки до 2 лева – такава е цената на една тетрадка в зависимост от това с какви корици, хартия и обем е тя.

 

На всеки ученик са необходими и аксесоари, с които все пак има вероятност да разполага от предишни години. Чертожни инструменти, химикалки, моливи и флумастери и несесер са сред нужните помощни пособия.

 

Дрехи

 

Това е сериозен и неизбежен разход за началото на всяка учебна година. Децата растат и не могат да износват старите си одежди до безкрай. Минималното текстилно оборудване включва топло есенно-зимно яке, непромокаеми обувки, поне два пуловера и два чифта удобни панталони или дънки, тениски, бельо, спортен екип и маратонки…

 

Ако пък училището на вашето дете вече е въвело униформите, разходите по облеклото скачат още повече. Нужни са поне два комплекта, а средната стойност на единия е около 50 лева.

 

Раница

 

Малка, голяма, с прегради или без, мека или твърда, с колела, с картинки, непромокаема… Характеристиките на една раница са безброй и пряко влияят на цената ѝ. Това не е артикул, в който се налага да инвестирате ежегодно, но все пак стойността на един такъв аксесоар варира между 30 и 70 лева.

 

Трудно е да се изчисли общо колко пари трябва да бъдат похарчени, за да се купи всичко необходимо за един ученик преди началото на неговите занятия. Едно е сигурно – инвестицията може сериозно да застраши баланса на вашия семеен бюджет.

 

От ФИНАНСЦЕНТЪР обаче разбираме затрудненията, които изпитвате като родители, и бихме ви помогнали на драго сърце. Предлагаме ви да се възползвате от нашия бърз потребителски кредит, за който може да  кандидатстване още сега, и то онлайн!

 

Благодарение на него може да разполагате със сума между 800 и 5000 лева, която ще погасите в удобен за вас срок, като максимумът е 60 месеца. Одобрението и усвояването стават реалност за 1 работен ден, а белите пари за черни дни ще се озоват моментално във вашата банкова сметка. Точно, когато ви трябват най-много!

 

 

Share